Om oss

Vi som ligger bakom den här sidan är några erfarna företagare som tycker att det är dags att sätta Västerås i rampljuset. Vad händer i Sveriges sjätte största stad? Vilka företag finns – och vilka är på gång? Några av oss bor fortfarande kvar i staden, vissa av oss har flyttat vidare – men vi alla känner stor kärlek för Sveriges största gurkstad.

Vi vill utöver att skriva om Västerås även ge mer allmänna tips om företagande. Vi går mot en framtid där själv är bäste dräng. Med detta menas att de mindre företagen kommer att ersätta många av de större. En- och tvåmansföretag kommer att vara n betydlig vanligare lösning i framtiden, det är vad vi ser i spåkulan. Det blir spännande och det innebär nystarter för många företag. Har du vad som krävs för att driva en egen firma? Vågar du testa din idé och se om den håller? Vi ska ge tips, råd och fakta om alla delar av företagande – från ekonomi vidare till PR och Marknadsföring.

Vi ska även trycka på vikten av uppoffringar. Att driva eget handlar om att ge upp annat. Den trygga anställningen övergår till en mer oviss tid där man själv styr över den egna inkomsten. Det innebär att man måste vara beredd att kavla upp ärmarna och jobba hårt. Golfklubborna får ställas in i garaget, semestern kanske får skjutas på framtiden och helgerna framöver kan innebära jobb snarare än häng med vänner. Är du beredd på detta?

Västerås är staden vi utgår från, men vi kommer givetvis även att ta oss an Sverige ur ett mer nationellt perspektiv: hur ser klimatet för företagande ut i vårt land – vilka fördelar finns och vilka nackdelar är med i paketet? Vi tittar närmare på detta. Välkommen!